Scoil: Lios Dubh (C.)

An Lios Dubh, Co. Mhaigh Eo
Áine, Bean Uí Chuinn

Imrightear é amuigh fan aer nó san teach.
    Cluithche eile.
    3. Bailigheann na paiste le chéile agus tosnuigheann duine amháin aca ag cómhairea [?] na gcnáipí i gcóta duine eicint eile agus rádh seo san am cheudna. Tinker, tailor soldier, sailor, richman, poor-man, begger, thief.
    Má tharluigheann nach bhfuil acht trí cna [?] i gcóta an cailín, pósfaidhtear í le saighiuirí ceithre cinn le máirnéalla, cúig cinn le du [?] saidhbhear agus leanann síad mar sin ag baint siamsa móir as an gcluithche.
    Cluithche eile.
    4. San Gheimhreadh imtightear an cluaithche Bíonn na paistí cruinnighthe cois na teine agus lasann duine aca sop tuige nó cipín admuid agus congbhuigheann sé in a láimh fhaid is bíonn se ag rádh na bhfocal seo a leanas. Jack is alive and alive h [?]
    Teangacha
    Rita Brennan