Scoil: Páirc na Cille (uimhir rolla 13700)

An Bóthar Salach, Co. Mhaigh Eo
P. Ó Tóláin

Ar an leathanach seo

1. Siad seo na cluithchí a bíonn againn, fuinneóga árda, frug ins an bpanna tig, Cluc - Cluc., Sé seo an caoi déanaimíd fuinneóga árda, seasann gach duine i bhfáinne ach duine amháin agus glaodhann an duine sin ar éinne is maith leis,agus caitheann an duine a glaoidheann sé air rith in a dhiaidh go mbeireann sé air, agus leanann siad mar sin go mbíonn gach éinne beirthe air. Tá frug ins an bpanna beagnach mar an gcéadhna achseasann duine amháin taobh istigh agus dúnann sé a shúile agus tosuigheann ag dul thart go dtí go mbeireann sé ar duine a bhíonn sa bhfainne.
    Déantar tig freisin agus sin é an caoi a déantar é, fágann duine amháin a lamh ar duine éigin agus deireann "tig". Ritheann an duine eile annsin go mbeireann sé ar an nduine a d'fhág an tig air. Sé cluc - cluc an ceann is fearr. Leigeann duine
    Úna Breathnach
    Church Village, Co. Mhaigh Eo