Scoil: Gaoth Sáile (uimhir rolla 12958)

Gaoth Sáile, Co. Mhaigh Eo
Sorcha, Bean Uí Ghamhnáin

Ar an leathanach seo

1. Níl féile ar bith is mó sa mblian, is mó a bhíonn ómós ag gach duine idir sean agus óg, saidhbhir agus bocht, roimhe ná Oidhche Nodlag. 'Féile mór na h-Éireann' a thugann na sean-daoine air. I bhfad sul má thagann an Nodlag bíonn gach duine go gnóthach ag réidtiú an tighe ina gcóir. Glanann siad amach gach greim de'n teach. Cuireann siad aoil air agus ceannuigheann siad a lán rudaí deasa de'n tighe lé comóradh don 'oidhche beannuighthe' deireann siad.
    Is é faisiún na h-aite seo fear nó bean-an-tige a dhul go dtí an siopa roimh lá Nodlag agus stór do gach rud a dhineadh iad ar feadh míosa nó go spiosaidéalta ar feadh na coigcíse.
    Maighréad Ní Cinnéidigh
    Dumha Dhearc, Co. Mhaigh Eo