Scoil: Mullanmore (uimhir rolla 1734)

An Mullán Mór, Co. Dhún na nGall
Seosamh Ó Coilín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bpian agus chonnaic sí a máthair agus mórán eile san teine. Fuair sí amharc ar aoibhneas na bhfláithéas agus rinne sí comhairle theacht arais na t-saoghail seo go cionn bliadhain agus fiche. Acht bhí fios aicí ar an lá agus an uair a gheobhadh sí bás arais. Ní theachaidh sí a chóir a cuid daoiní níos mó. Acht thóg sí teach beag ar an bhearnas cograch do Bhaile Dhún na nGall. Agus bhíodh sí ag crainneadh aibheach agus ag díol earraidh o theach go teach. Agus théigheadh sí abhaile gach oidhche na cró beag féin. Agus sin mar a chaith sí an chuid eile da saoghail ar an t-saoghal seo. Agus sé an t-ainim a bhí ar an bhean seo
    Betty Fries.
    Áine Nic Dhiarmada