School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Dhún na nGall
Seán Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    h-uimhreacha go léir ó h-aon go dtí céad sgríobhta ar agus bíonn giota adhmaid aca agus sé thaobh ar. Bíonn siad ag caitheamh an giota adhmaid go dtiocfaidh an taobh go mbíonn sé sgríobhta ar aníos. Tá cuid mhór eascoin agus dréimrí ar an pháipear fosta. Má bhíonn tú ag béal escoin caithfidh tú a theacht anuas go bun. Ach ma bhíonn tú ag bun dréimre thig leat a dhul suas go bárr agus imreann tú leat annsin go mbeadh an cluiche bainte agat.
    Dallóg:- ma bhíonn tú ag imirt dallóg caithfidh duine éigin a shúile a choinnbheailt druidte agus bheith ag rith indiaidh na ndaoine agus gan a shúile a fhosgladh. Cé bith duine a fhághann sé greim ar caithfidh an duine sin an cleas céadna a dhéanamh agus mar sin de.
    Máire Nic Aoigh
    An Seanbhaile, Co. Dhún na nGall