Scoil: Árd Mhór

An Aird Mhóir, Co. na Gaillimhe
Pádhraic Ó Gleasáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go raibh sé cinnte go raibh De Léine ag obair aige "Agus cé'n dochar duitse" arsa an Inghean". Innseo mé do na gardaí ó dubhairt sé. Dimtig sé leis annsin agus glaoidh an Ingean ar an bhfear agus dubhairt sí leis a dinnéir a ith ar an bpoinnte mar" Tá mo athair agus dul go dtí na gardaí ag innseact doibh go bfuil tú annseo "." Togfáidh mé mo am leis" a dubhairt sé agus dith sé a dinnéar. Sul a raibh sé itthe aige Táinic an fear agus na gardaí. Dfiafruigh siad a raibh De Léine istigh agus dubhairt sé go raibh. Táinic sé aniar as an seomra annsin agus dá guna lán Bhí pudar aige agus marbhuigh sé na gardaí agus an fear agus annsin dimthigh sé leis. Agus caith sé seact mbliana amuig ins na coillte Agus annsin tháinic sé go dtí teac an ingean aris agus pós sé í.