School: An Clochar, B'l'Áthan Ríogh

Baile Átha an Rí, Co. na Gaillimhe
An tSr. M. Treasa Ní Bhriain

1. (continued from previous page)
    ag gach fear agus bean dá raibh ag an mbainis. Tháinig sé go dtí an bhean seo. Chuir sise cearc agus coileach ag innsint scéil ar an mbord. D'inis an chearc an scéal sin ar fad do'n coileach agus í ag fiafraigh dhe "an gcuimhníonn tú an uair a chuaigh muid ag imirt?". "Ní chuimhním air", a deireadh an coileach. "Ní cheart duit sin" ars an chearcín. Bhí siad mar sin go raibh and scéal críochnaithe acu. Dúirt an coileach "cuimhním air anois". "Cuimhním féin air" a deir an fear a bhí pósta. Chuir sé an bhean as an domhan thoir abhaile agus na daoine a bhí ar an mbainis agus phós sé féin agus iníon an tsean-duine na féasóige liatha.
    AT0313: The Girl as Helper
    Nóra Ní Chadhain