School: Seanafarachán (roll number 12646)

Seanadh Farracháin, Co. na Gaillimhe
Seán Mac An Ríogh

agamsa”. D’imthigh an caitín síos aríst.
    Annsin nuair a bhí a breicfeasta ithte aicí fuair sí na heochracaí agus d’fhosguil sí an doras agus ní fhaca sí sa seomra ach daoiní marbh agus fuil. D’ionntuigh sí thart ag dúnadh an dorais agus sgior a cois sa bhfuil. Chuaidh sí annsin go nighfeadh sí é acht choidche nó go mbainfheadh sí an croiceann dí ní ghlanfadh sí é.
    Annsin nuair a tháinig an giorán bán chonnaic sé an fhuil. Bhí fhios aige annsin go raibh sí sa seomra. Ní dhearna sé acht breith ar a shlaitín draoidheachta agus buile a bhualadh uirthí is rinní sé cloch ghlas dí. Annsín an chéad lá eile thug an dri-shiúir eile amach an túirne sa ngarrdha agus thosuigh sí ag sníomh. Ní i bhfad nó go dtáinig an Giorrán Bhán arís. Rug sí ar chleith is níor chorruigh an Giorrán nó gur bhuail sí é. Annsin ghreamuigh an maide de’n ghiorrán agus ghreamuigh a láimh de’n mhaide. D’imthigh an giorrán agus b’eigin dí é leanamhaint.
    D’imthigh an giorrán nó go dtáinic sé go dtí cnocán glas. “Oscail, oscail a chnocáin ghlais” adeir an giorrán agus d’oscail is leig isteach an rí is a bhean. Chuaidh siad isteach agus theasbán an giorrán go leór seomraí dí, seomraí lán d’óir, seomraí lán d’airgead agus gach rud ar fheabhas sa chuile ceann aca. Acht níor theasbáin sé seomra amháin dí. Shíl sí
    AT0425: The Search for the Lost Husband
    Sorcha Seoighe