Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fear an tighe leis "Má iseadh an mbead aon dochar fiafruighe díot cá bhfuil tú ag dul nó céard do chas an bealach seo tú?" "Maiseadh níl" arsa Paidín agus d'innis sé dó mar d'innis sé do'n triúr eile. "Buel" arsa fear an tighe. Tá abha ar do bhealach agus tá eascú mhór innti agus ní leigfeadh sé duine ar bith treasna. Chonnaic mé fear eile ag dul an turas so uair amháin agus thug sé dá cheann de na blocanna sin atá taobh amuigh den doras leis agus go díreach agus é ag dul treasna na h-abhann tháinig an eascú agus bhí sé go díreach ag dul gá shluigeadh nuair a chaith sé ceann de na blocanna aice. Ba ghearr go raibh sí ina staic aige ach nuair bhí sé leath-bhealach treasna tháinig sí arís agus chaith sé an dara bloc aice agus ba ghearr go raibh an ceann sin ithte aice ach bhí an fear go díreach ag dul ar thalamh tirim nuair tháinig sí arís agus meireac go raibh sé ina chosaibh go maith
    AT0461: Three Hairs from the Devil's Beard
    Eiblín Ní Fhloinn