Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    OIleann ar Loch Measga, ba fhada le na muintir go raibh siad ag tigeacht agus chuaidh cluagh ag tóireact na bearte acht chion ortha iad dfhaghail.
    Bhí fear as Cill Bhrighde ag iasgaireact lá i mí Iuil agus ní raibh cainnt ar bith ar an mbeirt fhear an uair seo. Bhí sé ag iasgaireacht i lár an lochs. Agus chonnaic se rud mar beidh cadach ibhfhad uaidh ar chloich mhóir ar a dtugtar Clochs Ruad. Chuaidh sé go dtí é agus céard a bhí ann act ceann de na fhir. Thug sé an sgéal abhaile. Tháinig siad agus bád acu agus tugadg abhaile e agus cuireadh é. Acht ní bfuair siad Íamóns Mac Seodinín riamh ' soin
    Áine Ní Shomacháin
    Cill Bhríde, Co. Mhaigh Eo