Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    go inceocheadh sé dá mac faoí an bhfear beag dubh. Bhí an grádh aige da athair agus níor mhaith leis é fheiceál mí-shásta. Dimtigh sé amach sa ngárdín lá ag cuimhneadh ar cleas éicín le imirt ar an bhfear mbeag dubh ní raibh sé i bhfad no gur chuala sé gló beah píosa uai [?]. Dfhéach se thart agus chonnaic sí leis fo dtuib sí conghnamh dó agus gan a beith brónach.
    Thug sí slat draoidheachta dó annsin agus dubhairt sí leis an lá a bheadh an dá bhlaidhain déag thart dul go dtí an áit a casadh an fear beag dubh le na athair agus fainne a tharraingt ar an talamh leis an tslat draoidheachta agus é féin agus a athair a seasamh isitig ann. Rinne é amhlaidh agus ní raibheadar i bhfhad ann no go dthainig an fear beag dubh. Thosuigheadar ag cainnt annsin faoí an margadh a rinneadar. Rinne an firín beag iareact ar an mac a tharraingt amach as an
    AT0325: The Magician and his Pupil
    AT0810: The Snares of the Evil One