Scoil: Clochar ar an bhFáirche

An Fhairche, Co. na Gaillimhe
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    tháinig faitchios air nuair a chonnaic sé na conrai a bhí ann act thainig misneach chuige arias agus chuaidh sé go dtí an conra a raibh an cailín ar.
    D'oscail sé é agus chonnaic se í agus bhí a sulaí ar oscailt. Chonnaic sé fáinne agus go leor cloch luachmhaire ar act nuair a bhí se ar e a thógáil chuala sé torann dfheach sé thart agus cea [?] a bhí ann act dúnadh an doras ar an taobh amuigh. Rith sé go dtí an doras act ní raibh se indhan é a oscailt. Ní raibh fhios aige céard a dhéanfadh sé mar bhí fhíos aige go maith nach mbeidh sé indh [?] teacht amach go dtí maidin amáireach. Shuidh sé síos agus i gceann tamaill chuala sé glór eicín. Ní raibh fhíos aige céard a bhí ann. Thosuigh sé ag féachaint thart agus céard a chonnaic sé act an inghean ag eirighe as an gcomhrainn agus thosuigh sí ag siubhal thart act níor dhubhairt sé dada.
    AT0990: The Seemingly Dead Revives
    Bríghid Ní Ghiobúin