Scoil: Scoil Naomh Uinsinn Baile'n Fhirtéaraigh

Baile an Fheirtéaraigh, Co. Chiarraí
Máire Ní Mhainnín

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    dtalamh tháinig fear eile 'na ndiaidh go raibh £5 fiacha aige air is ní leigfeadh sé dhóibh é chur. Dhíol Seán na chúig púint as is ní raibh aon nídh aige féin annsan. Nuair a cuireadh é bhailig Jack leis. Agus é ag cur an bhóthair dho casadh buachaill air. D'fhiafruig sé dho Jack an dtógfadh sé i naimsir é.
    "An diabhal" arsa Jack "ní fhéadfainnse aon duine thógaint i n-aimsir mar ná fuil aon nídh agam a dhíolfadh é go ceann bliana". "Ná bac é " arsan buachaill "ach déanfaidmíd margadh, bheith leath-beirthe, leath chaillte le na chéile go mbeidh an bliain caithte". "Tá go maith" arsa Jack. Bhíodar ag cur díobh go raibh an tráthnóna ag teacht ortha agus bhuail cúirt leo ar an slighe. "Raghad-sa annso isteach" arsa Jack. "B'fhéidir go bhfaighmís lóistín na h-oidhche innte". Is amhlaidh a bhí ná cúirt fathaigh. D'imthig Jack go dtáinig sé go dtí an fathach agus dubhairt sé go
    AT0328: The Boy Steals the Giant's Treasure
    AT0329: Hiding from the Devil