Scoil: Clochar na Toirbhirte, An Daingean

Daingean Uí Chúis, Co. Chiarraí
An tSr. Cormac

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    tharmain agus do beannachta naomtha a thabairt dúinn féin agus d'ár gcúram, go rachaidh sé go léir chun glóire Dé agus leas ár n anam. Ó A Aingil Chiudeacthain do chuir Dia chughainn chun sin a shaorad, do theagasc agus do stiúradh, múin dúinn do thoil naomhtha ar gach beart. Stuirigh a leith mo Slánuighthodra mé. Díonaig sin ó n-ár namhaid cabhruig linn ar uair ár mbáis agus guidh orainn a mhathair Bheanniughthe Dé. Bí thrócairceach orainn a Thighearna. Go dthúrlacaí do thrócaire anuas orainn le t'iomairce an dóchais a chuirim asat. Clúdaig sin ar uair ár mbáis. Guidh orann a Mháthair Beannuigthe Dé mar súil agus gur fiú sin thorthaí na nGeallamhaintí d'fágail. Amen.
  2. A firéin naomtha go mbeannuigid muire díb mar a beanniugim féin díb. Go Dthugaid Dia compórd do n-búr snama is go dthógaid Dia ciuge féin sib. Amen.
    Cáit Ní Ainifín (1861) Do Bailig
    Muirbeac