School: Kenmare (B.) (roll number 2849)

Neidín, Co. Chiarraí
Teachers:
Eoghan Ó Súilleabháin Liam Mac Cuisín

1. (continued from previous page)
    "Cad a thabharfaidh tú dhom?" ar sé. "Cúig ceud púint" ar seisean. "Bhfuil cúig ceud púint annsan agat?" ars' an buachaill. "Tá", ar seisean á theasbáint dó. "Cuirfidh mé an net óir igoinnibh do chúig ceud púint go bhfaighidh mé póg ód mhnaoi ar maidin imbáireach". "Síos leis" ars an máighistir. "Bí ibhfolach sa sgioból ar maidin" ar seisean.
    Tháinig an mhaidin. Chuaidh an buachaill agus an máighistreás isteach sa sgioból agus thosnuig an pógadh. Phreab an máighistir ina shuidhe. "Cad é seo ar siubhal?" ar seisean. "Trom mo chúig ceud púnt láithreach" ars an buachaill Do thug. "An aon locht a gheibheann tú ar seo?" ar seisean. "Seadh, mo dhóthain mhuise" ars an máighistir. "An dá chluais ón gceann díot" ars an buachaill. Do fuair sé sgian agus do bhain annuas iad. Shín sé an net óir chuig an maighistreás. "T'rom mo dhá phúnt deog chómh maith lem chúig ceud" ar seisean.
    Fuair sé é agus d'imthig leis abhaile agus bhí an bheirt dhrithear eile
    AT1000: Bargain Not to Become Angry