Scoil: Caisleach (uimhir rolla 16018)

An Chaisleach, Co. Chiarraí
Pádruig Breathnach

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    “Cad na taobh gur marbuíghis mo máathair. Crochfar tú anois.” “Ar son Dé na innis do aoínne é agus tabharfhadh na caoire go léir duit,” arsan fear. “Tá go maith” arsan Púca agus tiomáin sé na caoirigh abhaile agus nuair a connaic Púca mór na caoirigh d’iarr sé ar ca bhfuair sé iad agus dubhairt Púca beag go bhfuair sé in ionad corp a mháthar iad. D’imthigh Púca mór isteach annsan agus mairbh sé a mháthair féin agus beir sé go dtí an margadh í agus nuair a chonnaic na Gárdaí é do chuireadar cúirt air agus crocadh é. Annsan chuaidh Púca beag i dtig Phúca mhóir agus bhí sé ana shaidhbhir agus a dóthain caoirigh agus ba aige agus bhí sé ana-shaidhbhir as san amach.
    Máire Ní Connchúbhair
    Cnoc Ruadh do scríobh