Scoil: Caisleach (uimhir rolla 16018)

An Chaisleach, Co. Chiarraí
Pádruig Breathnach

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    raibh an cailín. Suidh sé síos in aice na leabtain agus d’fheuc sé go géur uirthi. Ar seisean leis an duine uasal “Sin í an cailín a connach sa roilig an leabaidh ceadna agus í na codlad ann agus thuiteas ngradh léi agus ní raibh pioc damh shláinte agam as san amach. I gcionn támaill d’osgail an cailín a suile agus leim sí amach as an leabaidh agus beir sí barróg ar an buachaill. Ar sise “Is tusa an buachaill a chonnac na codhladh ar leaca na tuama blianta ó shoin agus ní’l aon maith orm as san amach. D’fán an buachaill na teannta agus bhíodar araon ag dul i bhfeabhas as san amach. Pósadar agus tangadar a bhaile go Cluain Tairbh agus bhíodar án saidhbhir mar da méid saidhbhreas a bhí ag an mbuachaill bhí níos mó aici sin.
    Seán Ó Briain a scríobh
    AT0516: Faithful John