School: Scoil na mBráthar, Cathair Saidhbhín (roll number 16702)

Cathair Saidhbhín, Co. Chiarraí
An Br. B. L. Mac Eoin

1. (continued from previous page)
    challaireacht. "A bhodaigh leisceamhail", ar sise. "Ná fuil a mhalairt le déanamh agat an maidin bheannuighthe seo ach ag caitheamh do phíopa cois teine? Nach fearr dhuit a bheith ag bailiughadh brosna ná fanamhaint id shuidhe annsan?" Lean sí mar seo go ceann i bhfad ach níor thug Donncadh aon fhreagra uirthi. Cuaidh sé amach go dtí an choill, mar cheap sé is docha, gurbh fhearr rith maith ná droch-seas. Lá bréagh aoibhinn a beadh é agus thosnuig Donnchadh ar a chuid oibre. Níor bhfada bhí sé ag obair nuair chuala sé glór fé mar abheadh sé ag teacht ó lár na coille. Bhí ionghnadh an domhain air, m[ar] gurbh é an guth ba bhinne da'r chuala sé riamh. Bhí eagla air, nídh nach ionghna[dh.] "Ná bhíodh eagla ort, a Dhonnchadh", arsa guth. "Mar is mise Naomh Branndán agus cuireadh chúghat mé chun a rádh leat, de bhárr do Chríostuidheachta agus d'fhoidhne, go dtabharfar dhá ghuidhe dhuit.
    AT0750A: The Wishes
    Diarmuid Ó Séaghdha