School: Carraig an Ime (roll number 4457)

Carraig an Ime, Co. Chorcaí
Seán Ó Luasa

taidh siadh cómh fhaidh-saoghlach. Ach taim ag (?) liom fhéin. Is fadha o'n Sneachta Mór anois mé.
    I lar an Feabhra abh eadh é. Tratnona airite, dho thosnuidh an sneachta ar thuitimh, 'n-a caíthniníbh bheaga, miona, (?)gainte, ach ndiiaidh ar ndiaidh, bhiodhar ag dul ímeidh agus í dtuigha, agus dho leanadhar do'n gearrad 'san ag bhorradh agus ag at, go dhtí go rabhadar lass- (?)fasdha agus go raibh an t-aer bán leo. Taínig an oidhche ach má tháínig do lean an sneachta. Gan maill tar éís na h-oidhche thuitim chuaidh an uain bhfuaire agus tháínig iarrachtín éígin de reódh. Niorbh fhada 'n-a dhiadh sin airís gur eirig an gaoth agus ó bhí an sneachta trim brioig eadtrom ón sioch thosnuigh sé (?) ar cháítheadh leis an gaoith.
    Do lean an cháitheadh sneachtaidh sin ar feadh trí lá agus trí oidhche as a cheíle gan ach fíor beagán eatrain, idtreó go raibh aoirde na mbataí snaidhm ann um un dtacha gur stad é. Nior fágadh gleann gan lionadh. Bí na ardaín agus na h-isleáin ar aon aoirde
    1. próisis agus feiniméin