Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí sé ansan ag cuimhneamh agus tháinig fiolar cuighe dúbhairt an fiolar leis breith ar a chos féin agus go mbeadh sé[?] suas leis an long sara bfada agus go leogaidís an mála síos isteach go dtí an long.
    Nuair a beithidís ag leogaint síos an mála[?] do théighead an long leis agus do theip [?] é leogaint síos. Dubhairt an fiolar leis[?] go raibh sé ró-throm do féin agus dubhairt sé leis bog de. Do cheap sé gur cuaid an fiolar suas ana-fhada sa spéir. Do ceap sé go raibh daoine shuas ag bualadh [?]
    Do rug sé ar an buailtheán [?] dúbhairt an fear leis go leogfhad sé [?] tuitim muna bogfhadh sé do'n buailtheán Leog an fear do tuitim mar d'eadh. Do [?] sé agus is suas an t-simné a bhí sé dul agus bhí sé go léir dubh.
    Cáit Ní Dheasmhúmhna
    Baile Mhic Íre, Co. Chorcaí