Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    sa tig ach rudaí gan mhaith mar do bhí an fear bocht tar-éis iad do ghoid an oidhche riomis sin agus do chuir sé i bfolach fé'n dtalamh iad.
    Do bhí piseóga ag an bfear shaidhbhir agus fuair sé amach [?] na cártaí cá rabhadar. Nuair chuaidh sé go dtí an áit ní raibh aon rud ann mar bhí an fear bocht tar-éis iad do thógaint [?] ach mar sin fhéin bhí an áit [?]cheart aige.
    Chuaidh sé a chodhladh an oidhche sin agus nuair a eirig sé ar maidin do bhí gach aon rud istig sa tig aige ach [?]amháin leabhar go raibh gach aon rud sgríbhte innte.
    Do chuaidh sé go dtí na pílearí agus d'innis sé dhóibh a thuit amach. Do
    Nóra Ní Chéilleachair