Scoil: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Chuadar síos cuige agus chonnaich sé na púcaí agus do bhíodar ag amhránuidheacht agus do bhíodar ag amhránuidheacht agus bhíodar ag rínnce leis dóibh féinig agus bhí ceól áluinn acu leis.
    Do bhí an fear mór istig agus é ag amránuidheacht leis agus ansan connaich sé go raibh císte mór déanta d'óir aige leis agus dúbhairt sé go raibh sé ag feuchaint go h-áluinn, agus ní h-aon ionghnadh é leis.
    Ansan dúbhairt Sean "táim ana bocht arsa Séan agus tá an císte san ag feuchaint go h-áluinn."
    "Tá go maith arsan fear is féidir leat é do thógaint anois duit féin agus coimeád é anois leis. Dúbhairt sé ansan do bhíos ag feuchaint ar na púcaí agus nuair a chonnaich sé an císte breágh aca do chuir sé ocras a croidhe ar agus nídh nár b-ionghnadh leis.
    Ansan do bhí se sásta nuair a fuair sé an císte.
    Brighid Ní hIarfhlaithe