School: Baile Mhúirne (C.)

Baile Bhuirne, Co. Chorcaí
Eibhlín, Bean Uí Bhuachalla

eile ag teacht leó anocht.
    Tá go maith arsa Domhaill agus dúbhairt an firín airís leis go raibh sé [?] agus naoí gcéad bhlian agus go raibh sé ag cuineamh ar phósadh.
    "Go deimhin féin má thán tú" arsa Domhnaill tán tú críona do dhóitin anois. Ní dubhairt sé aon rud ansan. D'innis sé do Domhnaill ansan go raibh pósadh chun bheith ann amáireach.
    Ansan do chuaidh Dómhnall agus é féin go dtí an áit san i n-a rabhadar chun pósadh agus do cuadar in airde ar na bataí snaidhim agus bhíodar ag feuchaint anuas.
    Bhíodar go léir ag ithe is ag ól doíbh féinig.
    Do chuir an bean sraoth aisti agus ní dúbhairt aoinne aon rud agus do dhein sí é airis agus ní dúbhrad pioch agus dhein sí ceann eile agus b'a ceart dóibh
    Caitlín Ní Loinghsigh
    Pádruig Ó Loinghsigh