School: Leaca Riabhach, Maghcromtha (roll number 9243)

An Leaca Riabhach, Co. Chorcaí
Máiréad de Búrca

1. (continued from previous page)
    mac, "agus socruig é". Chuir an t-athair a lámh síar agus do mhothuig seisean go raibh an corp te, agus d'innis sé do'n a mhac go raibh.
    Annsan do labhair an "corp", "Ní nách iongnadh go bhfuilim te. Dá mbeadh tú ins áit 'na rabhas bheadh tú ana the". Bhain sé sin geit mór asta, agus ritheadar cómh mear agus a bhí gcosaibh
  2. Lá amháin chuaidh fear isteach i siopa agus dubairt sé le fear an tsiopa go mbeid seacht seactmhaine d'aimsir bhreag againn an mí seo cúgainn." "An mbeidh?" arsa fear an tsiopa tá súil agam go mbeidh, mar tá go leór droc aimsire feiscithe againn. "Ó a fhir" arsa an fear eile níor chuala riamh go raibh seacht seactmhaine in- aon mí