Scoil: Carraig na bhFear (C.) (uimhir rolla 14042)

Carraig na bhFear, Co. Chorcaí
Cáit Ní Riagáin

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí "an Bhruicleach" 'na garsún bhí ana-dhúil 'fa tobac aige, agus nuair a fuair a athair amach é bhí fearg mór air. Aon oidhche amháin do rug sé an dhá cluais air, agus do caith sé amach an doras é. Dubhairt sé leis "Tabair se is do píopa, bothar éigin eile". Dimthigh sé leis, agus bhí sé tamall ag rith, agus tamall ag siubhal gur tháinig sé go tig Feirmeóra in-aice Carraig-na-bhFear. Bhí an oidhche ag teacht air. Cuaidh sé isteach go dtí tig bhainne i bhí ann. Bhí sé ag lapadáil timcheall an tighe gur chas meadair air. Isteach leis agus shuidh sé síos ar a "chorra cub" ann, agus do thuit se na codladh. Nuair a tháinig bean an tighe amach ar maidin se an an céad rud do dhein sí na breith ar an dhabhach uachtair agus é do dhortadh síos air 'sa meadair. Cuaidh sí agus rug sí ar an tarna
      1. daoine