Scoil: Scoileanna i gCraoibh an Sciobairín de Chumann na Múinteoirí Náisiúnta

An Sciobairín, Co. Chorcaí
Mícheál Ó Cuileannáin

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí Tuireamh an Phaoraig críochnuighthe ag Mícheál Chormaic. chuir sé cóib de ag triall ar an Athair Domhnal Ó Súilleabháin do bhí an uair sin 'na shagart óg i nDrochad na Banndan.
    B'é an tAthair Domhnall do chuir Gaoluinn ar "Shearc Leanmhain Chríost" bhí a ainm in áirde mar scoláire Gaoluinne agus b'é bhí ó Mhícheál ná go gcuirfeadh sé Béarla ar an dTuireamh so; agus bfhéidir Laidean chomh maith.
    Bhí an tAthair Domhnall na shagart paróiste in Inis Céin na dhiaidh sin, agus fuair sé leás ann. Tá a uaidh 'le hais an tséipéil. 'sé do chuir Gaoluinn ar "A Baby was Sleeping" do cheap Lover i mBéarla
    A shalmsaigh shocraig shoilibhir uasail bhreagh,
    Do scagadh (v) de bhorbhfuil Eochaig agus Bhuadhaig nár stán.