Scoil: Gortown, Cill Seanaigh (uimhir rolla 14238)

Baile Mhic Cráibhín, Co. an Chláir
M. Mac an Airchinnigh

ar do chómharsanaibh um Nodhlag í treó is go mbeadh bliain shéanmhar inár measc.
    6.Ni théigheann aoinne as a thig féin taréis meadhon oidche Shamhna mar deirtear go mbionn an púca amuigh.
    7.Daoine fír -Gaedealaca dob eadh ár sinsear .Bhí a bpaidreacha féin í mbéalaibh gach duine aca do gach rud a chloisfidís ,cídfidís is a dheinfidís mar seo;Núair a feicfidís prátaí ,nóiníní nó úain céád úair sa bhlian nó núair a cloisfidís an chúac do'n céad úair 'séard a dhéarfaidís ná go mbeirimíd beó ar an am seo arís.
    8.Dá mbeidís ag cainnt id taobh rud nó duine a bheadh as láthair mar atá bó nó capall dheárfaidís "Go mbeannuighidh Dia é" idtreó is na dtuitfead an tsúil millteach air.
    9 B'iongantach mar do thaitin le na stranséirí teacht go dtí Éirinn ar a laetheannta saoire ,mar 'sé muinteardhas daoine na háite bá cionntach leis sin.Núair a téighfidís isteach go teacht san dtuaith ní uisge a bheadh le fághail ach deoch bainne ,im is arán rúadh folláin
    Siobhán Ní Chathasaigh
    An Bealach, Co. an Chláir