Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 05_019

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 05_019

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    bliadhain roimh an t-am sin agus culaidh se iad ag radh gur raibh fear ag siubhal thart air an lios agus go raibh a inghean istigh annseo chuaidh fear amach agus dubhairt se leis an fhear i tacht isteacht Nuair a thainig se isteach connaich se a inghin ina shuidhe ar cathoir ag taobh an teine agus nuair a dhearc se orrai cuaidh si ag gairidh .Dhearc se thart ar an teach agus chonnaic se bo shios i gcoirneal an tighe .Chuaidh se sios agus dheart se ar an bho .Nuair a thainig se anios dubhairt se go raibh fhios aige ce leis an bho sin dhiarr se orra an bho a leigeant abhaile leis gurbh leis fein an bho agus go mbeadh buidhceas (buiochas)? mor aige dobhta da leigidis an bho leis dubhairt siad go leighead siad an bo leis agus go leigead siad a ingean leis
    Siobhán Nic Manamon