Scoil: An Corrán/Currane (uimhir rolla 16295)

An Corrán, Co. Mhaigh Eo
Mícheál P. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 31_038

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0086B, Leathanach 31_038

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an t-eadach futa agus ina fagainn an duine ata ar urlair an t-eadac. Tabrann sé bull maith den duine sin.
    “Dallóg”
    Cruinnigeadh go leor gasur le ceile i dteach ecint agus cuirfeadh na gasúir dallóg air ceann de na gasuir agus beid na gasuir eile ag rith thart ar fud an tige nuair a ceapadh an gasuir a mbead an dallóg air gasuir eicint caithfead ann gasuir sin an dallóg a cuir air. Bionn sport mór acu.
    “Adaircaí”.
    Cruinnigeann go leor gasuir agus fagann siad sop cothan agus tabarann siad coinealín go gac gasuir. Bionn gasuir amain na geannais orrta. Annsin abruinn sé rudaí a bhfuill adaircaí orrta agus duine air bith nac dtogfadh ann coinnilín cuirfead
    null