Scoil: Béal Átha Feorainne (B.) (uimhir rolla 1866)

Suíomh:
Béal Átha Feorainne, Co. Ros Comáin
Múinteoir:
M.S. Ó Ceallaigh
Brabhsáil
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0271B, Leathanach 04_004

Tagairt chartlainne

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0271B, Leathanach 04_004

Íomhá agus sonraí © Cnuasach Bhéaloideas Éireann, UCD.

Féach sonraí cóipchirt.

Íoslódáil

Sonraí oscailte

Ar fáil faoin gceadúnas Creative Commons Attribution 4.0 International (CC BY 4.0)

  1. XML Scoil: Béal Átha Feorainne (B.)
  2. XML Leathanach 04_004
  3. XML “Composition - Churning”

Nóta: Ní fada go mbeidh Comhéadan Feidhmchláir XML dúchas.ie dímholta agus API úrnua cuimsitheach JSON ar fáil. Coimeád súil ar an suíomh seo le haghaidh breis eolais.

Ar an leathanach seo

  1. 12-1-38
    Before churning milk the churn is thoroughly cleaned first with boiling water. Then it is left in the open to air. The cream must be gathered three or four days before it is fit to churn. Then the cream is put into the churn and churned. The cream has to be churned for three quarters of an hour before the butter comes on it. Then the butter is gathered with soft water and taken out of the churn and put into a butter dish. Then it is washed three times in cold water. After a while it is salted. Then it is made into rolls by two wooden butter clappers.
    Tras-scríofa ag duine dár meitheal tras-scríbhneoirí deonacha.
    Topaicí
    1. gníomhaíochtaí
      1. gníomhaíochtaí eacnamaíocha
        1. talmhaíocht (~2,659)
          1. im agus cuigne (~3,280)
    Teanga
    Béarla
    Bailitheoir
    Michael J. Kearney
    Inscne
    Fireann
    Seoladh
    Béal Átha Feorainne, Co. Ros Comáin