Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_009

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 06_009

Fir Cáiliula
    Bhí fear na cómnuidhe í bFaithe dárbh ainm Séamus Glynn,agus bhí sé ana láidir .Bhí sé go maith fosta cun rith agus chun léimrigh.Tá fear éile -Séamus Ua cathal -'na cómhnuidhe í Cnocán cúpla mile ó faithe.Bhí talamh an dhá fhir sin ar bhaile sléibhe ,agus lá amáin nuair a chuaidh Séaus Uá cathal suas an sliabh ag aodhaireacht bhí bó aige tar-éis dul le bhínne a bhí a cúig no a se troigh ar airde .Ní raibh sé ábalta rud ar bith a dhéanamh cun í a thógaint aníos aris.Bhí Seamus Glynn ag dul thart ,agus ghlaoidh Séamus Ua Chatal air .Tháinig sé agus chuir sé an bo suas an bhinnse gan trioblóid ar bith.
    Peadar Ó Lochlainn
    An Tearmann, Co. an Chláir