Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 08_009

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 08_009

trí seachtmhaine.
    Tá tobar beannuighthe eile i Coiscéim Tobar Naomh Fachnáin a tugtar air .Aon lá amháin thóg mhnaoi an t- uisge as an tobar sin cun prátaí a fiuchadh ach d'fhan an t-uisge fúar ar an teine .Thóg sí an t-uisge go dti an tobar arís.Bí an tobar ar an taobh den bhothar anois tá sé ag an taobh eile.
    Tá tobar beanuighthe eile i Bárr.Nuair a bhíonn teinneas fiachail ar daoine ,téigeann siad go dtí an tobar sin trí la sa seachtain .An Luain .an Diardaoín ,agus an Aoine .Deireann siad alán paidreacha .Ní deireann siad aon paidreacha speisealta.
    Pádruig Ó Níalláin
    Moheramoylan, Co. an Chláir