Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 13_017

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 13_017

pluaus .Nuair a bhí Óisín istig céad bliadhain ceap sé nach raibh sé ann a cúpla seachtmhain .Dubhairt sé annsan gur maith leis a dhaoine féin dfheischint .Nuair a bhi sé ag teacht amac thug sí capall do agus nuair a tháinig sé amac bhí siad á dhéanamh na teamhpuill i gCilcornaig agus ní raibh siad abhailte clocmhór do tógaint as an dtalamh ,nuair a chonnaic Oisin iad thosnuig sé ag gairidhe.Dubhairt Oisín go raibh sé abhailte é do thógaint as an dtalamh le lámh amháin agus nuair a bhí sé ag tógaint na cloic as an dtalamh do bhris a stuiróip agus thuit sé anuas ar an dtalamh .Nuair a thuit sé ar
    Bhueronica Ní Conmara
    Cill Choirne, Co. an Chláir