Scoil: Carron / Carthan (uimhir rolla 7573)

An Carn, Co. an Chláir
Micheál Ó Muirthille
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_009

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0616B, Leathanach 18_009

Bhí fear ann fádó agus Tadhg Mach Giolla Máirtín a bainm dó.bhí se ina chomnuideí Mezza agus bhi sé ábalta léimt go hana árd.Nuair a bhí sé óg do leim sé falla atá i bhfeirm mo athair agus bhí sé seacht troigh ar aoirde an uair sin agus ta cuid de leagtha anois .Do leim sé trí capaill agus iad ag seasamh taobh le taobh ,agus nil a fhios cad aoirde gac capall .
    Bhí fear ina chómnuidhe i "Deerpark" inaice le Seise Mór agus Long ab ainm do.Tá Deerpark dhá míle go leith ó carn.bhí an fear seo go hana láidir. La amháin do iompar sé a mhátahir ó Deerpark go dtí Cill Mach Duach ar a dhrom.Ta Cill mach Duach trí míle deag o Deerpark .Nuair a bhí an la caithte ag a mhathair san áit sin do iompar se tar nais go dtí deerpark arís í ar a dhrom.Nuair a bhí sé istigh ina bhaile go
    Siobhán Ní Lochlainn
    Caisleán Boirne, Co. an Chláir