Scoil: Doirín Dáimh Dheirg / Dereendafderg (uimhir rolla 13469)

Doire an Daimh Dheirg, Co. Mhaigh Eo
Liam Seóighe
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 03_011

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0090D, Leathanach 03_011

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí Naomh Muire agus leanbh Íosa ag teicheadh ó na saighdiuirí b'éigean d'on Mhaighdean Mhuire suidh síos bhí sí cómh tuirseach sin. Nuair a chonnaic sí na saighdúirí ag teacht chuaidh sí isteach san giolcach agus nuair abhí na saighdiuirí ag dul thart tosuigh an gioleach ag cogarnaighil agus chuaidh na saighdiuirí isteach le féachaint ceard abhí ag déanamh an torann. Chonnacadar an Maighdean Muire agus d'fiafruigheadar di ceard abhí aici. Dubhairt sí gur uan beag abhí aici. D'orduigh siad de éirigh 'na seasamh agus nuair a d'éirigh sí thuit uan beag ar an talamh agus chuaidh na saighdiuiri ar thóir an leanbh Íosa arís.
    Caitlín Ní Ging
    Eibhlín Ní Ging