Scoil: Leitir Fhada

Letterfad, Co. Donegal
Eibhlín, Bean Uí Bhaoighill

Dubhairt Sean go h-inniseochadh seisean sgeal anois.
    “Bhí bocsa agam sa ar seisean. Bhí eocair] leis an bhocsa a fhosgladh. Caill mé an eochair. Fuair mé eochair úr. Carbh foirstineach an eochair í. Fuair mé an tsean – eochair arais. Ce acu is fearr damh an tsean – eochair a coinnéail ‘na an eochair úr? Is fearr an tsean – ochair arsa fear an toighe. Sin an rud a connachtas damh fhein. Ar an adhbhar sin beidh do ingean fhein agat-sa agus mo bhean fhéin agam – sa.
    Posadh é fhéin agus ingean an fhathaigh. Caith siad bainfeis a mhair lá agus bliadhain, agus b’fearr an lá deireannach na an cead lá.
    AT0313: The Girl as Helper
    Ríota Nic Suibhne