School: An Charraig (roll number 13946)

An Charraig, Co. Donegal
S. Ó Beirn

1. (continued from previous page)
    gur sroíc sé Eíre. Connaiceas dó go ráb átrugad ar an uile rud ón t-am deireanna a ráb sé ann. D'amarc sé call agus i bpós ac ní bfuair sé tasg nó tuairisg ar a árair nó na ndaoine a ráb aitne aige orta. Tá amaín nuair a bí sé ag marcuigeart tart connaic sé ceitre fir ag iarraid cloc mór a tógáil agus bí fíos aige go ráb sé bár aideact aca. "Caidé tá sib ag iarraida deánam" arsa seisean leóbta. D'innis siad dó go ráb siad ag iarraid an cloc seo a cuir an trucall. Toísig Oísín ag gaíride agus dubairc sé go dtig leis é a tógail le laím amaín. Annsin toísig na fír ag gaíride mar síl siad nac ráb fear ar bit ar an domain com laídér sin. Nuair a connaic sé seo taínig fearg air agus le é a crutugad crom sé síos le a tógáil ac com luat as leig sé a lam air. D'innis an diallaid agus tuit sé anuas ar an talam agus bí sé na sean duine leat crom caitce in diaid crí ceád bliaona, caiteam i dTír na n-Óg. Annsin tugad ga Naom Pádraig é agus tug seisean áire go dtí go bfuair sé bás.
    Máire Ní Dóchartaigh
    Pádraig Ó Baoighill