School: Cnoc an Stolaire (roll number 4740)

Cnoc an Stollaire, Co. Donegal
Seosamh Ó Gallchobhair

1. (no title)

Bhí seanbhean ann uair amháin 7 bhí gárradh mór cnódhanna aici bheadh cuid gasuraí an bhaile ag goid na gcnódhanna uirthí 7 ní bhéadh sí leath shásta.

Bhí seanbhean ann uair amháin agus bhí gárradh mór cnódhanna aici Bhéadh cuid gasuraí an bhaile ag goid na gcnódhanna uirthí agus ní bhéadh sí leath shásta. Bhí stóir mhór cnódhanna sa teach aici fosta agus ní leigfeadh sé do aon dhuine dul a gcóir. Nuair abhí sí ag fághail bháis thug sí órdú na cnódhanna uilig a chur isteach sa comhnair léithi agus rinneadh amhlaidh.
    Lá amháin, tamall na dhiaidh sin bhí an sagart óg thíos ag an roilig agus chonnaic sé dhá ghasur istuigh sa roilig agus iad ag tógailt comhnair na sean-mná. Sgannruigh an sagart agus d'imthigh sé leis go tapaidh agus d'innis sé do'n sagart mór goidé chonnaic sé. Bhí an sagart mór
    AT1791: The Sexton Carries the Parson
    Séamas Mac Giolla Bhríghde