Scoil: An Cuimín (uimhir rolla 6162)

An Coimín, Co. Donegal
Pádraig Mac Aoidh

1. Scéal

Bhí fear ag dul thart aon uair, agus bhí sé ag díol éudaigh. Bhí sé ag fanacht i dteach sa Condae seo.

Bhí fear ag dul thart aon uair, agus bhí sé ag díol éudaigh. Bhí sé ag fanact i dteach sa Condae seo. Lá amhain nuair tháinic sé go dtí an toighe seó rinne na fir abhí sa teach rinne siad amach go marbhochadh siad é agus go gcuirfadh siad sa portach é. Rud a rinne. Bhí fear sa teach na rabh i gceart. Nuair abhí an fear marbh chuaidh sé chuig na phéis agus dinnis sé dobhtha go mharbh siad an fhear.
    Nuair abhí seisean ar shiubhal marbh siad gabhar agus cuir siad sa'n uaigh é agus thóg siad an fhear. Tháinic na pheis chuaidh siad chuig an uaigh. Dfhosgail siad an uaigh agus tainic siad an ghabhar bhí fhios aca na rabh an-ciall aige agus dimthigh siad abhaile agus dfág siad é.
    Pádraic Ó Siaghail