School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

damh agus mó leithead gur mar seo a siubhal ar Slánuightheóir go Cnoc Cealbhaire."
    Mó mhathair agus m'aintín Ní chíorfadh síad a ngruaig an mhaidín seo agus leigfead siad ngruaig síos leo.
    Chuir mé ceis orthu fa seo agus dubhairt mó mhatair "Theidthear dúinne gur mar seo a shiubnhail an Mhathair Dólasach go Cnoc Cealbhaire.
    Ní íosfadh mó mhuinntir greim go mbeadh do dheag a chlog caithte ar Aoine an Céasta agus nuair a bhuilfeadh an clog an "Trí rachadh mhuid ar ar ngluinibh uilig agus dearfadh mó mhathair an paidir seo

* * * * * *

" A Thíghearna a chrom do Cheann ar an uair seo, crom síos chugainn anois, agus dean trócaire orainn atá ag amharc suas ort. Ar an lá deireannach a Íosa, na dean dearmad dúinne atá smaoinuighadh Ort-sa in do Pháis indiú.
    Pádraig Mac Ailin
    Múinteoir