Scoil: Cúl Árann (Clochar)

Coolaran, Co. Galway
An tSr Fionnbharr Nic Chárthaig

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ilín Búidhe 'Cuile oidhche, chuaidh sé abhaile oidhche amháin agus bhí ag báisteach ar féadh an lae. Dgiarruigh Micilín dhó cé'n sórt oibre a bhí ar bun aige indiu.
    Bhí mé ag marbhú muiche m'anam arsa Páidin. Cá bhfuil sí. Béidh giota agam dhí acht nach shgéith orm, arsa Micilín. Chuaidh an bheirt agus ghearradar suas í agus saileadar í agus annsin chuireadar an fheoil síos i mbairlle. Maidin lá ar na mharach bhí na Gardai ar thóir na muiche. Bhí táilliúir ag Micilín ag déanam nbáiníní agus bhí sé ar a gogaidhe thúas ar an mbórd ag fuagháil leis. Dféach sé amach sa bhfuinnéoig agus chonnaic sé Sairginnt agus píléar mór ag teacht anuas an bóithrín agus ad dul isteach i dhteach comarsan . Níl fhíos agam cá bhfuil an buich seo ag indiú ar seisean. D'innis siad don tailliúir i dtaobh goidh na muiche agus
    Áine Ní Coistbheala
    Grange East, Co. Galway