School: Baile Chláir na Gaillimhe (C)

Baile Chláir, Co. Galway

eile.

(Máirtín Mac Giollarnáit,
    Cathair Gabhann
    Baile Clár)

Bhí cluiche báire ar siubhal i mBaile Chláir tuairim is trí seachtmhainí ó shoin. Bhí buachaillí Baile Chláir agus na saighdiúirí as Rinn Mór ag imirt agus fuair Baile Clair an buaidh. Bhí cuig fhear déag ar gach taobh. Dhá pharáiste a bhí in aghaidh a chéile. Bhí sgilling le n-íoch le dul isteach ag gach duine fásta agus sé pighne le h-aghaidh paistí.
    Bhí camán ag gach duine aca agus bhíodar ag buaileadh na liathróide ó duine go duine go ceann leath-uaire agus annsin bhí sos aca ar feadh deich noiméidií. Bhí buachaillí Baile Chláir gleasta i mbríste bán agus cóta dearga.

(Mairtín Ó Cuilleanain, Creig Buidhe, Baile Clár)

Sé an cluiche iomáineacth deire a bhí san áit ná an ceann a bhí i nBaile Cláir coicthíos ó shoin. Bhí dhá pharáiste in aghaidh a chéile, Baile Cláir agus Marrí. Bhí cúig fhear déag ar gach taobh. Sé an caiptín
    Mairtín Mac Giollarnaith
    Cathair Ghabhann, Co. Galway