Scoil: Cros-Bhóthar (uimhir rolla 14688)

Pollacorragune, Co. Galway
Seán Ó Maoláin

Ar an leathanach seo

1. San am úd in Éireann nuair a bhíodh na daoine bochta úd feasta chomh maith le na buic mhára. Thárla go raibh fear bocht ann a d'aithneóchadh aon sórt feála a legtaí roimhe.
    Fuair sé cuireadh le dul chuig suipéar mór a bhí le bheith sa mbaile an oidhch aithrid seo. Annsin dubhairt an buitiléara, "cuirfidh mé geall nach mbeidh fhios aige cé'n mhías a leagfeas mise roimhe anocht. Thainig an oidhche 's leagadh an mhías bhreágh ghleásta roimh an bhfear bhocht. Nárbh é beo cé'n sort feola a bhí ann. Thug sé súas fé dheireadh 's dubhairt sé, "Dá fhad da dteigheann an sionnach beirtear fé dheire air." Vhuail faitchíos é nuair a chúala, m'anam gur fíos dhuit gur píosa dhe sionnach atá ann. Fuair ssé lúath saothar maith 's scaipeadh a cháil.
    AT1641: Doctor Know‑All