School: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. 1. Dhá mbhéadh duine ag dhéanamh maistre bainne agus dhá dhtaghadh duine ar bhith isteach, d'éarfadh na sean-daoine mara i mbhéarfadh sé ar an luithne agus sgathamh dhó a dhéanamh d'earfadh siad go sgríobfad na sidéogaí an t-im do'n chuinnéoig.
    2. Nuair a bhíonn na sean-daoine ag dhéanamh maistre bainne chuireann siadh splannch dearg fao'n gcuinnéoig.
    3. Chuireann siad na beithidigh isteach ó ló roimh dhul faoi do'n ngréin lá Béaltaine agus fudughann siadh teine roimh éirighe na gréine.
    4.Chuireann siad ceirt dearg ar d'iorball na bó nuair a bheireann sí an caoi is go mbéad im ar an gcuid bainne.
    5. Créidheann chuid aca go mbéidh an
    Siubhán Ní Churraidhín