Scoil: Camus (uimhir rolla 11290)

Camas, Co. Galway
Pádraig S. Ó Conchobhair

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    mharbhóchadh an fáthach é. Nuair a bhí a dhinnéar ithte bhí an fáthach ag tigheacht. D'iarr an gasúr ar an mbean é a chur faoin gcómhra agus chuir. Nuair a tháinig an fáthach isteach dubhairt go raibh Éireannach istigh is níor chreid sé í mar dubhairt sé a mhalrait. Dubhairt sé leis, an maide a bhí annsin thuas a thabhairt chuige agus thug. Dubhairt sé leis an maide an bhean do bhualadh agus bhuail acht dubhairt sí aríst nach raibh Éireannach ann is chreid sé í.
    Nuair a fuair an buachaill iad 'na gcodladh do ghoid sé an mhaide agus fuair sé an t-ór san teach, mar bhí faithchíos ar mhuinntir an tíghe mar gheall ar an maide a bhí aige agus bhí an maide agus an bosca aige annsin.

Is minic a fáightear blas searbh ar an fhírinne.

1. Is minic a fháightear blas searbh ar an fhírinne.