School: Corr na Móna

Corr na Móna, Co. Galway
P. Ó Maille

1. (continued from previous page)
    istig thú agus fáilte. Chuaid sé leis agus dfág sé istig é. Nuair a chuaid siad isteach bhí bean a tighe a deanamh maisdread ach ní raibh ar ach cúmhar
    Chuaid an fear síos agus shuid sé ag an teine. Níor lig sé ar fhéin tada. Faoi cheann sgathamh dúbhairt fear a tighe leó é a chathadh suas feasta Déarfhá a deir an bacac go bfhuil sé an-am aige a bhead deanta.
    Níl muise ná ní bheid a deir fear a tighe ní raibh aon bhlas ime againn lé fada. Ní raibh a deir sé. A bfuil aon dúmhach ná páipéar agad a deir sé Tá adeir fear a tighe. Thug sé dhó an dúmhach agus an páipéar.
    Sgríob sé rud eicín ar agus chaith sé isteach faoi an gcuinneóig é Deanighid sgathamh eile é anois a deir an bacach. Bhuaileadar sgathamh eile é ach ní raibh aon mhait ánn. Dfiarfuig sé dhó a raibh aon bhlas do iarreann ceártann aige. Thug sé dhó é. Chuir sé síos sa teine é go raibh sé comh dearg lé cóta beag.
    Thóig sé aníos é agus chaith sé isteach faoi an gcuinneóig é Síl a chuile duine go mbead an cuinneóg
    Máirtín Ó Duithche
    Baile an Tobair, Co. Galway