Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    loch ingar dó agus chéasfadh sé an domhain uile bliadhain muna bhfuigheadh sé inghean an Ríogh le n-ithe. Chuala an buachaill an sgéal so. Gléas sé capall a bhí i stábla na bhfathach. Chuaidh sé go dtí 'n áit a raibh an dragún. Bhí sluagh mór daoine ann agus inghean an Ríogh leo agus i ceangailte le rópa. Nuair tháinig an dragún isteach shíl sé í do shluigeadh act níor fhéad sé go ceann trí lá An cheathrú lá tháinig an dragún amach D'ionnsuigh an gasúr é agus mharbhuigh sé é. Phós sé inghean an Ríogh agus bí saoghal bhreagh aca as sin amach.
    Coileach bán ag bánughadh an tighe agus coileach dubh ag íoch na cíosa
    Ní ag deire an mhála a déantar an tíoghbhús