Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

Tar éis tamaill chuaidh siad amach. agus níor chuir siad aon trioblóid air arís.
    An treas oidhche dfhan sé ann. Amach san oidhche tháinig fear chuige. Thosuigh an bheirt ag cainnt. D'éirigh an fear déirce Bhí go leor spóirt agus grinn aca ar feadh na h-oidhche. Nuair bhí sé ag dul a chodladh arís chonnaic sé comhra fé n mbord D'oscail sé í agus chonnaic sé fear istigh innti agus feasóg fhada air Bí rasúr, gallúnach, agus tubáille leagtha le n-ais. Croch sé an fear aniar agus do bhearr sé é. Is tú an feaer is fearr dá dtáinig annso fós ars an fear sa gcomhrainn "Is mé féin fear an tighe agus táim reidh a dhul go flaitheas Dé anois" Glaoidh ar mo mhac no go bhfeicfidh sé mé ag imtheacht." Tháinig agus chonnaic sé an radharc áluinn Bí saoghal breágh ag an bhfear déirce san teach mór ó shoin amach
    AT0326: The Youth Who Wanted to Learn What Fear Is
    Miceál Ó Chadhain