Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

agus thug sé an mála dó.
    Nuair a tháinig an nathair neimhe anuas dubhairt sí go n-iosfadh sé an fear. D'iarr an fear air gan é a chur cun báis chomh tobann sin acht an chéad thriúr a casadh leo an sgéal a innsint dóibh agus má abrann siad mé a chur cun bháis tá mé sásta bás d'fháil.
    D'imthigh leo annsin agus b'é an chéad ainmhidhe a casadh leó ná sean-bhó. D'innis siad a sgéal do'n bhuin "ach" ars an bhó "b'olc iad do mhuinnthir mar bhí mé ag tabhairt bhainne dóibh ar feadh mórán bliadhanta agus anois tá siad ar tí mé do chur chun bháis uime sin ní leigfeadh mé an fear saor.
    D'imthigh leo arís agus bé an chéad rud eile a chasadh leo ná crann mór. D'innis siad an sgéal do'n chrann agus ars an crann leis an bhfear "b'olc iad do muinntir mar bhí mé ag tabhairt fosgaidh dóibh ar feadh mórán bliadhanta agus anois táim le bheith gearrtha suas i bpíosa beaga mar gheall air sin ní leigfeadh mé an fear
    AT0155: The Ungrateful Serpent Returned to Captivity
    Tomás Ó Máille