Scoil: Clochar na Fáirche (uimhir rolla 16894)

An Fhairche, Co. Galway
Siúr Iarfhlaith Ní Mhóráin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    n-ithe dhi" Tugadh agus d'ith sí é ach ní raibh sí indon focal do labhairt. D'fhan sí sa tigh agus bhíodh sí ag déanamh gach rud thart ar an tigh
    Tháinig Oidhche Shamhna arís agus bhí an fear ag teacht abhaile ó n a chuairt. Chonnaic sé an triúr céadna ag teacht agus casadh air bliain roimhe sin. Isteach thar an mballa leis le faitcíos rómpa agus chuala sé an chainnt a bhí ar siubhal aca. Labhair an chéad fear agus ars sé "Bliain is oidhche anocht thug Seán Ruadh an bhean uainn" "mhaiseadh féin" ars an dara fear "cé n maith tá innti mar níor labhair sí focal ó fuair sé í" "Ní bheadh sí mar sin" ars an treas fear dá dtarraingeadh sé an biorán suain amach atá ar chúl a chinn ach cé n fhios atá aige air?" "Tá mo sháith feasa agamsa ars Seán Ruadh ag eirighe amach ón gclaidhe agus ag rith abhaile.
    Chomh luath agus shrois sé an teach ghlaoidh sé ar an mnaoi. Tháinig sí chuige agus tharraing sé an biorán suain amac. Ní túisge bhí an méad sin déanta
    AT0990*: A Merchant's Son Finds the Princess Wounded in a Coffin
    Mícheál Ó Dabhoráin